IoT - Internet of Things

 

 -eller Tingenes Internett blir ofte omtalt som den fjerde industrielle revolusjon hvor Ting med innebygde sensorer kobles sammen i verdensomspennende nettverk. Det finnes ingen tjenesteytende næring eller virksomhet som ikke vil bli påvirket av dette.

I 2020 vil det potensielt være 50 milliarder Smarte Ting hvor Gartner Group anslår at 50% av disse vil avgi data i sanntid, kontinuerlig eller periodisk. I følge Business Insider vil dette generere 40.000 Exabytes innsamlede sensordata, som skal aksesseres over i Internet og leveres over i Analyse applikasjoner som Big Data og AI - Artificial Intelligence.

Dette tilsvarer 90% av dagens totale globale datavolum! Derfor kaller vi det Big Data.

Informasjon om temperaturen i kjøleskapet hjemme, bilens løpende servicedata, vær, fuktighet, flom, trafikklys, bommer og kamera. Hvordan et klesplagg beveger seg I butikken, hjerte og puste rytmen til en pasient og ikke minst kriterier for valg av sosiale media – fantasien er begrensningen…

Hva er Ting?
Ting er fysiske objekter som kommuniserer med omverden via sensorer.

Hva er Big Data?
Kan defineres som data med stort antall variabler, med stort volum og høy hastighet. Big Data kan være de mulighetene som kommer ut av alle disse dataene, som gjøres tilgjengelig på en enklere måte.

Hvorfor IoT og Big Data henger sammen?
Løpende sanntids informasjon fra fysiske sensorer kombineres med statistiske data som demografi, alder, vær, helse, bevegelse og benyttes i beregning av prosesser og trender eller utløser en aktivitet ved et gitt nivå. Dette danner grunnlag for alt fra trivielle til samfunnskritiske beslutninger.

Alle disse dataene leveres over i store regnemaskiner og programvare for Big Data analyse-applikasjoner. Dette kan føre til mer nøyaktige beslutninger, bedre trafikkavvikling, presis medisinsk diagnostikk innen gen- og kreftforskning, eller der roboter skal hjelpe eller utføre arbeidsoppgaver for oss mennesker.

Vårt konsept IoTnet. danner kjernen i dette økosystemet og dekker hele verdikjeden som gjør at Ting – kan kommunisere med hverandre og mennesker. Formålet er innovasjon og verdiskapning, som kan gjøre hverdagen sikrere og enklere for oss alle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.