Datasikkerhet

 

 

Vår spesialitet - ditt ansvar

LastMile er meget opptatt av sikkerhet - både driftssikkerhet og cybersikkerhet. Utstyr og systemer skal fungere under alle forhold man kan forvente kan oppstå i vår kundes applikasjon. Produktene skal ha en kvalitet som sikrer lang levetid og vi designer redundante løsninger der det er behov for det. Vi leverer også sikre strømforsyningsløsninger til de fleste behov.

Men sikkerhet er ikke bare systemkomponenter og sikker strømforsyning - det er også oppkobling mot omverden og bruk.

 

Skallsikring


Sikring mot omverdenen er den vanligste type sikkerhetstiltak med en brannvegg som beskytter mot uønsket aksess. Det er også vanlig med kryptering for å beskytte trafikken på alle typer media som radio, fiber og kobber. Vi leverer krypteringsløsninger på standarder som OpenVPN, IPsec, 802.X
og sikker LTE/GSM kommunikasjon. Brannvegg for beskyttelse mot angrep og aksess fra utsiden med
forskjellige metoder er implementer i et utvalg av våre produkter.

WeConnect er en SW-løsning for sikker kommunikasjon over alle typer media mellom nettverk fra Westermo. Den gir sikker fjernaksess til systemer som er koblet til internett via fastnett eller mobilnett og fungerer globalt.

 

Sikring av SCADA- og prosesskontroll-nettverk

 

Et område som ikke får nok oppmerksomhet er det som skjer på innsiden av brannveggen eller i systemer som er helt frakoblet internett. Det viser seg at det er en betydelig risiko for at man blir utsatt for sikkerhetstrusler fra innsiden. Med fokus på å sperre uvedkommende ute er det lett å glemme at det er nok med uvøren bruk av en USB stikk, besøk av tekniker som kobler til en ikke kontrollert PC til nettverket eller at noen med aksess til innsiden, tilsiktet eller utilsiktet, kobler til en enhet i nettverket.  En liten feil her så kan sikkerheten være svekket og det uten at man oppdager sikkerhetshullet.

RadiFlow er vår løsning for intern nettverkskontroll i ditt SCADA- og prosesskontroll-nettverk. Systemet lærer seg nettverkets kommunikasjonsstruktur og lager en mal for hvordan nettverket normalt skal fungere. Avvik mot normalen blir rapportert dirkete i SCADA skjerm eller i et eget lettforståelig skjermbilde. Radiflow har selvsagt også virusdeteksjon. Analyse foregår
internt uten forbindelseskrav til omverden via internett eller ander linker.

Systemet er spesielt designet for å analysere innhold i TCP/IP pakker av industriprotokoller som EtherNet/IP, S7, Modbus, IEC 60870-5-104, IEC 61850, DNP3 ,  Schneider med flere. Kritiske kommandoer blir registret og varslet. Systemet har logg for hendelser og kan se hvem som har gjort hva i ettertid.

LastMile gjør nettverksanalyse med sikkerhetsvurdering på innsiden av deres SCADA-/prosessnettverk, detekterer all trafikk og identifiserer alt utsyr som er tilkoblet nettverket. Vi påpeker potensielle sikkerhetshull og trusler og gir dere en forståelig rapport på sikkerhetstilstanden i deres nettverk.

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.